Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2020-09-08
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

MISZ-MKIK megbeszélés

Birkner Zoltán, az NKFIH elnökének kezdeményezésére és jelenlétében szeptember 2-án, az NKFIH-ban megbeszélést folytatott Pakucs János, szervezőbizottsági elnök, Antos László, ügyvezető igazgató (a MISZ részéről) és Dunai Péter, főtitkár, Szük Krisztina, igazgató (az MKIK részéről) a kiírásra kerülő, 29. Magyar Innovációs Nagydíjjal kapcsolatban.
A felek megállapodtak abban, hogy az MKIK intenzíven bekapcsolódik a pályázati kiírás vállalkozások körében történő terjesztésébe, valamint Innovációs Díjat ad át.

KutDiák Tudományos Hétvége

2020. augusztus 12-én, a Kutató Diákok Mozgalma online konferenciát rendezett. A szponzorok napján levetítették a Magyar Innovációs Szövetség által rendezett idei Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny győzteseiről szóló filmnek, a Duna Televízión sugárzott 5 perces összefoglalóját is. A videó az alábbi linken megtekinthető.
Startup Kultúra Közösség a Facebookon

A magyar startup ökoszisztéma dinamikus fejlődése arra ösztönözte a Magyar Innovációs Szövetséget (MISZ), hogy elindítsa a Startup Kultúra Közösséget. A Közösség elsődleges feladata, hogy biztosítsa a kapcsolatot a magyarországi startup közösség és a MISZ tagsága között. A facebookon elindított Startup Kultúra Közösségnek ma már 4000 tagja van, amely közel 400 fős emelkedést jelent az év elejéhez képest. A közösség a MISZ Startup Tagozat gondozásában működik.

Széchenyi-díjat kapott Simonyi Sándor, választmányi tagunk

A március 15-e alkalmából odaítélt Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrend Középkeresztjét augusztus 19-én adták át a koronavírus-járvány miatt.

Választmányi tagunk, Simonyi Sándor gépészmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának ipari professzora, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára részére, Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályája során végzett, a hazai gépjárműtechnika területén folytatott öt évtizedes, a gépjárműipar újjáéledéséhez is hozzájáruló, kiemelkedően eredményes kutató-fejlesztő, illetve innovációs tevékenysége elismeréseként kapott Széchenyi-díjat.

INNONET Nonprofit Kft taggyűlés

Az INNONET Nonprofit Kft., melynek egyik alapítója a Magyar Innovációs Szövetség, 2020. szeptember 2-án tartotta Győrben a 2019. évet lezáró mérlegelfogadó taggyűlését. Levezető elnök Budavári László, ügyvezető volt.

A taggyűlési beszámolóból kitűnt, hogy az INNONET működése stabil, a kihasználtság 95%-os. Az alaptevékenységből származó bérleti bevételek mellett fontosak a szakértői tevékenységekből származó bevételek is. Emellett az INNONET jelentős hazai és határon átnyúló kapcsolatrendszert épített ki. Az INNONET munkatársai tapasztalataik megosztásával részt vesznek a Széchenyi István Egyetem Modern Városok Program keretében megvalósítandó jövőbemutató Science Park projekt programalkotó munkálataiban is.

Innovatív pénzügyi eszközöket bemutató videók

Tagintézményünk, a DDRIÜ Nonprofit Kft. FIRECE című, a KKV-k megújuló energetikai beruházásait támogató projektje 2020.09.30-án zárul. A FIRECE fókuszában két mintaprojekt áll, az első innovatív pénzügyi eszközök kidolgozását tűzte ki célul, a második KKV-k által megvalósított lezárt vagy jelenleg futó energiahatékonysági beruházásának monitorozásával, illetve igény esetén új pályázatok megírásával foglalkozott.

A megvalósult tevékenységek minél szélesebb körű disszeminálása érdekében az első mintaprojekthez kapcsolódóan öt videó készült el a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. közreműködésével, amelyek az alábbi linkeken tekinthetők meg:
https://ddriu.hu/2020/08/31/innovativ-penzugyi-eszkozoket-bemutato-videok-keszultek-a-firece-projektben/

Vállalati Fehér Könyv

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium új, online elérhető kiadvánnyal, a járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat. A Vállalati Fehér Könyv tudományos-szakmai megalapozottsággal, nemzetközi esettanulmányokat ismertetve tesz gyakorlati védekezési, munkaszervezési javaslatokat az őszi-téli időszakra. Alapvető célja, hogy a folyamatos és biztonságos működés fenntartása érdekében praktikus segítséget nyújtson a nem egészségügyi ellátást nyújtó vállalkozások, szervezetek számára a következő járványhullámra való felkészülésben.

A kiadvány elérhető a http://www.kormany.hu oldalon, valamint a www.vali.ifka.hu linken a Hírek pontban / Vállalati Fehér Könyv csempe alatt.
Készítette: VISUALIA