Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2020-12-01
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

MISZ elnökségi, választmányi ülés

A Magyar Innovációs Szövetség összevont, online elnökségi és választmányi ülését
2020. december 9-én tartja. Napirendi pontok:
  1. Beszámoló a legutóbbi elnökségi ülés óta végzett munkáról
  2. MISZ 2019. évi Média Díjának bejelentése
  3. Gulyás Tibor, ITM h. államtitkár előadása
  4. Egyebek

Intelligens Szakosodási Stratégia

A 2021-2027-es uniós programozási időszak meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) megalkotása, mely az uniós források lehívásának a feljogosító feltétele. Az S3 tervezés egyik célja azonosítani az erősségeket és nagy potenciállal bíró fejlesztési területeket.

A prioritások szakmai validációjához az NKFIH felkérte Szövetségünket, hogy véleményezze az S3 prioritások tartalmát.
A MISZ nov. 23-án véleményezte a prioritásokat, egy online kérdőív kitöltésével és észrevételeinek szöveges kifejtésével. A kitöltött kérdőív idekattintva megtekinthető.

30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A Magyar Innovációs Szövetség, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az M5 Csatornával, a 2020/2021-es tanévre, a 14 és 20 év közötti korosztály számára meghirdetett 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny beadási határideje lezárult. A fő támogató a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával az NKFI Alap.

A 2020. november 25-i határidőre összesen 187 fiatal küldött be, rekordszámú 140 pályázatot.

A bírálóbizottság Prof. Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzorának vezetésével az alábbi szempontok szerint értékeli a beadott témajavaslatokat:
  • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,
  • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
  • az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
  • megvalósítható-e 2021. április 1-ig,
  • a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.
A zsűri a végleges döntést, a részletes értékelést követően, 2020. december közepéig hozza meg.

A zsűri 2021. április végén fog dönteni a közel 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról, és kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselhetik Magyarországot 2021 szeptemberében az európai döntőn, Salamancaban. A díjazottak további nemzetközi versenyeken, tanulmányutakon is részt vehetnek (pl. Nobel-héten Stockholmban, a londoni fiatal tudósok fórumán stb.).

Edu Robotics Cup

Tagszervezetünk, az Edutus Egyetem, mint Magyarország legnagyobb robotika versenyeit lebonyolító szervezet, a koronavírus-járványra való tekintettel úgy döntött, hogy idén életre kelti és megrendezi az Edu Robotics Cupot.

Az Edu Robotics Cup új, életkortól független, online megrendezendő innovációs projekt és robotprogramozási challengekből álló verseny, amelyen a programozási ismeretek bemutatása mellett a kreativitás és az újító ötletek is jelentős szerepet kapnak.

A bajnokság témája a #maradjotthon, a főbírók ehhez alkalmazkodva találták ki a korosztályok versenyfeladatait. A 2020. november 16-i megnyitó is a jelenlegi járványhelyzethez alkalmazkodva online érhető el.

Készítette: VISUALIA