Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2021-02-22
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 108-112.
2. emelet (Nádor udvar)

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Szövetség hírei

29. Magyar Innovációs Nagydíj

A 2021. február 10-i határidőig 69 jelentkezés érkezett a 29. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatra. A bírálóbizottság elnöke Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. Minden jelentkezést két-három zsűritag - indokolt esetben szakértők bevonásával - részletesen is tanulmányoz, és a következő szempontok szerint értékel:
  • 2020-ban elért többleteredmény vagy többlet-árbevétel és más műszaki, gazdasági előnyök,
  • eredetiség, újszerűség,
  • társadalmi hasznosság.
Ezt követően a zsűri, a formai és tartalmi szempontokat alaposan mérlegelve, a referáló zsűritagok javaslata alapján többségi döntéssel kiválasztja az adott évben innovációs eredményt elért jelentkezőket, továbbá javaslatot tesznek azokra, melyeket a legsikeresebbnek tartanak. A legjobb innovációkat a zsűri, további mérlegelés után, titkos szavazással (pontozás) rangsorolja a fent említett három értékelési szempont szerint.

Az Innovációs Nagydíjon kívül további innovációs díjakat adnak át az illetékes miniszterek, ill. intézményvezetők, áprilisban.

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

2021. február 1-től tagszervezetünk, a Szent István Egyetem, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) néven, közhasznú magán felsőoktatási intézményként működik tovább.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ 11 kutatóintézete és több gazdasági társasága, valamint a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézete is csatlakozott az egyetemhez, amely révén megvalósult az oktatás és a kutatás szorosabb integrációja.

A MATE fenntartója 2021. február 1. napjától a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány. A közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának elnöke Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a kuratórium tagjai Dr. Nagy István, agrárminiszter, Dr. Lázár János kormánybiztos, Dr. Horn Péter akadémikus, örökös rector emeritus és Dr. Bedő Zoltán akadémikus.
A Kuratórium felhatalmazása alapján a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektori feladatait Dr. Gyuricza Csaba professzor látja el.

Magyar Nemzeti Bank konjunktúra felmérése

2021. február 15-én, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkérte Szövetségünket, hogy vegyen részt konjunktúra felmérésben azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról, és segítsenek pontosabb képet alkotni a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetéről.

Kérjük vállalati tagszervezeteinket, hogy 2021. február 25-ig töltsék ki a kérdőívet a következő linken.
Kérdés esetén az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a vallalatifelmeres@mnb.hu e-mail címen.

BME-PBKIK együttműködés

Tagszervezetünk, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és szintén tagszervezetünk, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara együttműködési megállapodást kötött.

A két fél együttműködése a következő területeken valósul meg:
  • Ipar 4.0 ismeretanyag átadása, gyakorlati tanácsadás, fórumok szervezése, konzultációk tartása.
  • A kamarai tagvállalkozások informatikai fejlesztéseihez a BME VIK gyakorlati tanácsadást ad, valamint KFI szolgáltatást bocsát rendelkezésre.
  • Közös pályázati lehetőségek felmérése mentén új programok és projektek kidolgozása indul meg.
  • A karon tanuló baranyai hallgatók számára a Baranyában működő releváns kamarai tagvállalkozások közös bemutatása, tekintettel a szakmai gyakorlatokra és a kooperatív képzésre.
A Kamara és a BME VIK első projektként mesterséges intelligencia témakörben képzést indítanak közösen a baranyai vállalkozások fejlesztése érdekében.
További információ: PBKIK, +3672-507-133, Katona Petra, marketingvezető (katona.petra@pbkik.hu)
Készítette: VISUALIA