Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2014-02-27
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1036 Budapest,
Lajos utca 103.

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

IP Jogi klinika indult start-upoknak

Magyarország első egyetemi IP jogi klinikája 2014. februárjától folytatja működését a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (ELTE ÁJK) együttműködésében.

Az amerikai mintára elindult szolgáltatás keretében, a MISZ-nél jelentkező startupok szerzői jogi (pl. szoftver, licenc-szerződés), védjegyjogi (védjegykutatás) és kereskedelmi név (ideértve a domain neveket is) tárgyú kérdéseinek megoldásához nyújtanak a hallgatók térítésmentes segítséget. A hallgatók és a felelős oktató üzleti titoktartási nyilatkozatot tesznek. Folyamatban levő jogvitát (hatósági vagy bírósági ügyet) érintő kérdésekben a hallgatók nem nyújtanak jogi segítséget.

A startup akkor kérhet jogi segítséget, ha képviselője írásba foglalt nyilatkozatot tesz, és megküldi a MISZ-nek, melyet az visszaigazol. A nyilatkozat portálunkról a MISZ/Szolgáltatások almenüből tölthető le. A vállalkozás elektronikus levélben kérhet a tények leírása és kérdések feltétele útján jogi segítségnyújtást.

További információ:
dr. Antos László, ügyvezető igazgató, MISZ
Tel.: +36-1/430-3330
E-mail: innovacio@innovacio.hu
Készítette: VISUALIA