Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2016-08-22
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1036 Budapest,
Lajos utca 103.

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

IT Evolúció Kiállítás

2016. augusztus 2-án megnyitotta kapuit, tagszervezetünk, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának Aulájában az "IT Evolúció Kiállítás", Dr. Kutor László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara docensének információ-technológiai eszközöknek gyűjteményéből. A megnyitón köszöntőt mondott többek között Dr. Gáti József, megbízott kancellár is.

Dr. Kutor László küldetésének tekintette több mint 45 éves pályafutása során, hogy összegyűjtse, megőrizze és bemutassa a számolástechnika, az elektronika, az adattárolás és az elektronikus kommunikáció meghatározó elemeit és az elemek evolúcióját, a jövő mérnökei és minden érdeklődő számára.

A kiállítás állandó jellegű, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának Aulájában díjmentesen tekinthető meg, az alábbi nyitva tartás szerint:
aug.19-ig H-P: 6.00-20.00
aug.19. után H-P: 6.00-22.00

Helyszín: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b.

Open4Business Konferencia és Üzletember Találkozó

Tagszervezetünk, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve, szakmai konferenciával kísért nemzetközi üzletember találkozót szervez 2016. szeptember 19-21 között Pécsett, a Kereskedelmi Központban (7625 Pécs, Majorossy Imre utca 36.).

A rendezvényt 63 országban népszerűsítik, kiemelt figyelmet fordítva Németországra, Ausztriára, Lengyelországra, Csehországra, Szlovákiára, Romániára, Ukrajnára, Szerbiára, Horvátországra, Szlovéniára, Bosznia-Hercegovinára és Észak-Olaszország fejlett régióira.

Az "Open4Business Konferencia és Üzletember Találkozó" kitűnő helyszíne formális és informális találkozóknak, jó gyakorlatok megosztásának, hazai és nemzetközi gazdasági és projektpartnerségek alakításának az alábbi szektorokban:
- gépipar (mérnöki tevékenység, fémfeldolgozás stb.)
- beszállító ipar (műanyagipar, járműipar, elektronika)
- környezetipar
- élelmiszeripar
- ICT
- kutatás & fejlesztés, egyéb nemzetközi projektpartnerségek .

Regisztrálni az alábbi linken lehet.
További információk az esemény honlapján.

10. Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája idei programjaira 2016. szeptember 30-án kerül sor, többek között a Science Parkban, az Ericsson Kutatás-fejlesztési Központjában (1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.), ahol a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb pályamunkáival is megismerkedhetnek a látogatók.

A kiállítás helyszínt tagszervezetünk, az Ericsson Magyarország Kft., mint a Kutatók Éjszakája nagyvállalati partnere és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny egyik szponzora biztosítja. További információk a Kutatók Éjszakájáról az alábbi linken.

33. IASP Világkonferencia

2016. szeptember 19-22. között kerül megrendezésre a 33. Technoparkok és Innovációs Fejlesztési Övezetek Nemzetközi Szövetségének Világkonferenciája (IASP) Moszkvában.

A konferencia összehozza a tudományos és technológiai parkok szakértőit, illetve az innováció más területeinek szakértőit, a technológia-alapú inkubátorokat, a tudományos életet, az állami- és az üzleti szektort, hogy megvitassák a trendeket a technológiai parkok és az innováció egyéb területein.

A program különböző szekciókban zajlik. Minden konferenciaülés átfogó témája kapcsolódni fog az 2016 IASP Világkonferenciához, melynek mottója: "A globális elme - innovációs közösségek összekapcsolása a nemzetközivé váláshoz, a fenntarthatóság és a növekedés érdekében."

Részletes program elérhető itt, a regisztráció pedig ezen a linken.

A részvételi díj: nem tagoknak 570 euró 2016. június 19-ig, június 20-tól 720 euró.
További információk elérhetők az alábbi linken.

KIC InnoEnergy The Business Booster

2016. november 23-24-én Barcelonában kerül megrendezésre a KIC InnoEnergy The Business Booster c. rendezvénye, ahol a vendégek egy helyen találkozhatnak az InnoEnergy által finanszírozott start-up vállalkozásokkal, az innovációs projektek során létrehozott és piacra bevezetett termékekkel, az iparág képviselőivel, befektetőkkel. Kitűnő alkalom üzleti tárgyalások lebonyolítására.

További információk a rendezvényről az alábbi linken.

Tagszervezetünk, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. várja az új energetikai technológiák iránt érdeklődő befektetők és iparági vállalatok vezetőinek jelentkezését, hogy együtt kezdjenek el üzletet építeni ezen alapokon is. A részletekért a vállalkozás és képviselő neve, beosztása, elérhetősége megadásával jelentkezzenek Dervalics Ákosnál (mobil: +36-30/611-4416, e-mail: akos.dervalics@bayzoltan.hu, web: www.bayzoltan.hu).

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA