Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2016-05-17
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1036 Budapest,
Lajos utca 103.

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

KIC INNOENERGY vállalkozói felkészítő program és versenytájékoztató

2016. június 1-én, tagszervezetünk a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. megrendezi Debrecenben a KIC InnoEnergy Accelerator HUB vállalkozói felkészítő programjának bemutatkozó rendezvényét, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában (4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.).

Az eseményen bemutatásra kerül a KIC Innoenergy által indított vállalkozói verseny, a KICkoff. Emellett a KIC InnoEnergy hazai vállalkozói felkészítő programját elvégzők 150000 EUR nemzetközi üzletfejlesztési fejlesztésre kaphatnak ajánlatot, mely végén akár nemzetközi kockázati tőke alapokkal is lehetőségük lesz tárgyalni a további befektetésekről.

Program:

10:30-10:40 Köszöntő beszéd (HBKIK)
Miklóssy Ferenc, HBKIK elnök
10:40-11:20 KIC InnoEnergy bemutatkozása, a rendezvénysorozat részletei
Dervalics Ákos, KIC InnoEnergy Accelerator HUB vezetője
11:20-11:40 Vállalkozói felkészítő tréning és egyéni mentor szolgáltatás bemutatása
Hajdú Szabolcs, Qualinnova Kft., CEO
11:40-12:00 Egy mentor tapasztalatai - életképek a vállalkozásfejlesztésről
12:00-12:10 KICkoff verseny meghirdetése
12:10-12:30 Kérdések és válaszok
12:30-13:30 Networking ebéd

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
További információk: Dervalics Ákos (innoenergy@bayzoltan.hu), vagy az alábbi linken.

Tőkeakadémia 3.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) "Tőkeakadémia 3." tőkebevonási ismeretek témára fókuszáló, kiscsoportos, interaktív képzést indít 2016. május 31-én, a Visegrádi Hotelben (2025 Visegrád, Rév u. 15.).

A képzés elsősorban olyan cégeknek, projektgazdáknak szól, akik az ötlet fázison már túljutottak, prototípussal vagy termékkel rendelkeznek. A cégek a 25-30 fős interaktív tréningen való részvétel során egymástól is tanulhatnak, tapasztalatot cserélhetnek. A képzés workshopjait tréner vezeti. A szakmai ismereteket a tréner mellett meghívott hazai és külföldi szakértők, ill. a HIPA illetékes munkatársai végzik.

Az előadások mellett, az M27 ABSOLVO vezető tanácsadóinak irányításával, kiscsoportos feladatok megoldása révén van lehetőség az elhangzottak gyakorlati elsajátítására. A résztvevőknek alkalmuk nyílik megismerni sikeres befektetési projektekben érintett vállalkozók, befektetők tapasztalatait, javaslatait. Lehetőség nyílik aktív magyar és külföldi befektetők felé közvetlen kérdéseket intézni.

Tervezett tematika:
- 2016. május 31. - június 1.: Tőkebevonási alapok, forrásbevonás, pénzügyi lehetőségek, a befektető megnyerése, üzleti tervezés, piaci pozícionálás
- 2016. június 14-15.: Tőkebevonási folyamat, beruházási célzatú hazai és uniós források, cégprezentáció, exit-stratégia
A részletes program elérhető az alábbi linken.

Részvételi díj: 55000 forint + áfa / fő.
A részvételi díj tartalmazza a teljes, 4 napos tréningen való részvétel díját, a helyszín, a teljes ellátás és a szállás (elhelyezés egyágyas szobákban) biztosításának költségeit is.

A programra jelentkezni a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet.
Jelentkezési határidő: 2016. május 20.

Jelentkezésüket a hip@hipa.hu e-mail címre, vagy a programfelelősnél, Holly Sáránál várják (e-mail: sara.holly@hipa.hu, tel: 872-6584).

HVCA 18. éves konferencia

2016. június 8-án megrendezésre kerül a HVCA 18. éves konferenciája a Sofitel Budapest Lánchíd Szállodában (1051 Budapest, Széchenyi István tér 2). Az idei év főelőadója Joseph Andrew, a Dentons Ügyvédi Irodájának Nemzetközi elnöke, és az Egyesült Államok Demokrata Pártja Nemzeti Tanácsának (DNC) korábbi elnöke lesz.

Részvételüket a következő előadók már visszaigazolták:
- Joseph Andrew, nemzetközi elnök, Dentons
- Simor András, pénzügyi vezérigazgató-helyettes, alelnök, EBRD London
- Edward Keller, partner, Dentons
- Tüske Tamás, országigazgató, Enterprise Investors
- Robert Chmelar, befektetési menedzser, Rockaway Capital
- Lendvai-Lintner Béla, partner, ARX Equity Partners
- Szalai Tamás, befektetési igazgató, CEE Equity
- Török Árpád, vezérigazgató, TriGranit
- Dömötör Zoltán, ügyvezető igazgató, Tranzakciós Tanácsadói Szolgáltatás, E Y
- Hugh Owen, partner, Allen & Overy
- Tahy Balázs, alelnök, Riverside
- Michał Muchorski, befektetési igazgató, Montagu
- Khai Tan, elnök, Bridgepoint
- Zsembery Levente, HVCA elnök, vezérigazgató X-Ventures
- Michael Schuster, partner, Speedinvest
- Szalontay Mihály, managing partner, Buran Venture Capital
- Czirják László, partner, iEurope
- Kövér József, partner, 3TS

A rendezvénnyel és a programmal kapcsolatos további információkért kattintson az alábbi linkre: HVCA-Portfolio CEE Private Equity, Venture Capital Corporate Finance Conference 2016

A HVCA és a MISZ tagjai a részvételi díjból 30%-os kedvezményre jogosultak, így a belépőjegy ára személyenként 91.000Ft+ÁFA (289 EUR +ÁFA) lesz.

Regisztrációért kattintson az alábbi linkre

Külgazdasági Értekezlet

A Külgazdasági és Külügyminisztérium idén június legvégén rendezi meg a Külgazdasági Értekezletet, amelynek keretében a vállalkozások ország specifikus, a külpiacra lépés lehetőségeiről szóló előadásokon vehetnek részt, valamint rövid találkozások keretében személyesen tehetik fel kérdéseiket az előadó külgazdasági attaséknak.
A rendezők a cégek képviselőit 2016. június 29-én és 30-án, szerdán és csütörtökön, várják a Mercure Budapest Buda Hotel Mátyás Termébe (1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.). A rendezvényen a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.businesshungary.gov.hu oldalon keresztül lehet, amely felület segítségével könnyen leszervezhetőek a B2B találkozások is.

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA