Címlap Honlaptérkép Levélküldés Magyar English
Címlap
 
utolsó frissítés: 2016-09-27
Magyar Innovációs Szövetség

Székhely és levelezési cím:
1036 Budapest,
Lajos utca 103.

tel.: (061) 430 3330
innovacio@innovacio.hu
www.innovacio.hu

Várható események

IT Evolúció Kiállítás

2016. augusztus 2-án megnyitotta kapuit, tagszervezetünk, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának Aulájában az "IT Evolúció Kiállítás", Dr. Kutor László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara docensének információ-technológiai eszközöknek gyűjteményéből. A megnyitón köszöntőt mondott többek között Dr. Gáti József, megbízott kancellár is.

Dr. Kutor László küldetésének tekintette több mint 45 éves pályafutása során, hogy összegyűjtse, megőrizze és bemutassa a számolástechnika, az elektronika, az adattárolás és az elektronikus kommunikáció meghatározó elemeit és az elemek evolúcióját, a jövő mérnökei és minden érdeklődő számára.

A kiállítás állandó jellegű, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának Aulájában díjmentesen tekinthető meg, az alábbi nyitva tartás szerint:
aug.19-ig H-P: 6.00-20.00
aug.19. után H-P: 6.00-22.00

Helyszín: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b.

Tájékoztató az innovációt ösztönző uniós közbeszerzési eljárásokról

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a polgármestereket, jegyzőket, közintézmények fenntartóit és gazdasági szakembereit, főépítészeket és regionális fejlesztési ügynökségek szakembereit hívja és várja az "Épületek innovatív felújítására vonatkozó közbeszerzések hazai és nemzetközi lehetőségei" (PROBIS) elnevezésű európai uniós kezdeményezés "Tájékoztató az innovációt ösztönző uniós közbeszerzési eljárásokról" című szakmai fórumára.

A kezdeményezés az innovatív technológiák, anyagok alkalmazását és a korszerű, rendszerszintű megközelítés érvényesítését ösztönzi a közigazgatási szervezetek, önkormányzatok körében az energiahatékonysági célú és egyéb fenntarthatósági megoldásokra vonatkozó közbeszerzések során.

A 2016. szeptember 28-án, 09:00-16:00 óra között tartandó szakmai fórumon a téma hazai és nemzetközi szakértői az épületek innovatív megoldásainak, különösen az innovatív épület-rekonstrukcióra irányuló közbeszerzési eljárások lehetőségeiről tájékoztatják az érdeklődőket. Az esemény helyszíne az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (2000 Szentendre, Dózsa György út 26.)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület és a rendezvény tervezett programja az alábbi linken érhető el: http://nkfih.gov.hu/hirek/hivatal-rendezvenyei/probis-innovacio-celu

További információk az NKFI Hivatal munkatársainál (telefon: 795-9500, e-mail: nkfihivatal@nkfih.gov.hu).

10. Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája idei programjaira 2016. szeptember 30-án kerül sor, többek között a Science Parkban, az Ericsson Kutatás-fejlesztési Központjában (1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.), ahol a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb pályamunkáival is megismerkedhetnek a látogatók.

A kiállítás helyszínt tagszervezetünk, az Ericsson Magyarország Kft., mint a Kutatók Éjszakája nagyvállalati partnere és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny egyik szponzora biztosítja. További információk a Kutatók Éjszakájáról az alábbi linken.

"Innováció  a magyar vállalkozások felzárkózásának esélyei - együttműködési lehetőségek a FÁK térségi országok vállalkozásaival" c. nemzetközi konferencia

2016 október 14-én a FÁK Üzleti Klub, Magyarország, és együttműködő partnere a moszkvai székhelyű nemzetközi szervezet, a Vállalkozók és Iparosok Nemzetközi Kongresszusa (MKPP), valamint a VOSZ és a Magyar Innovációs Szövetség, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Sberbank, Magyarország és néhány gazdálkodó szervezete támogatásával és részvételével "Az innováció a magyar vállalkozások felzárkózásának lehetősége, illetve a FÁK országokban működő innovációs vállalkozások és a magyar vállalatok együttműködési lehetőségei az innováció területén" témában konferenciát szervez Budapest Hotel Aquincumban.

A konferencián elsősorban a reálszféra innovációs területén elért eredményeit, magyar gyakorlatát, valamint a magyar és FÁK-országbeli cégek közötti együttműködésben feltárható lehetőségeket, továbbá az európai-uniós (GINOP 2020) és más pályázati forrásokat tervezik bemutatni.

Előzetes program

9:30- 10:00 Érkezés, regisztráció
10:00- 13:00
Plenáris ülés, előadói konferencia
Moderátor: dr. Tamás Pál, a Corvinus Egyetem kutatóprofesszora,a moszkvai Lomonoszov egyetem újságíró tanszékének professzora
Megnyitó beszédek, köszöntők:
- Csutora Zsolt helyettes államtitkár
- Gyabronka Tibor, a FÁK Üzleti Klub Magyarország elnöke
- a VOSZ képviselője
- Vaszilij Tarlev, a Gyáriparosok és Vállalkozók Nemzetközi Kongresszusa elnöke, a Moldovai Gyáriparosok és Vállalkozók Nemzeti Kongresszusa elnöke

Előadások: /max.20 perc/
- EU Bizottság Képviselet: Innovációs trendek az EU-ban (egyeztetés alatt/)
- Lepsényi István államtitkár, NGM
- Raskó György, Csopak Holding
- MKPP delegált 2 fő (egyeztetés alatt)

Kávészünet
- Szabó Richárd elnök- vezérigazgató, Sberbank Magyarország
- Dr. Móger Róbert fejlesztési osztályvezető, ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.
- Bodnár Balázs ügyvezető igazgató, Evopro Kft.
13:00- 14:00 Ebéd
14:00- 16:00 Panel beszélgetések az innováció gyakorlati kérdéseiről (forgószínpad-szerűen):
- "A" blokk: ipar
Moderátor: Dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök, Magyar Innovációs Szövetség, Olajterv Csoportnál ügyvezető igazgató
- Pintér István elnök-vezérigazgató, RÁBA Járműipari Holding Nyrt.
- Bodnár Balázs ügyvezető igazgató, Evropo Kft.
- Farkas József elnökségi tag, Magyar Innovációs Szövetség, Sanatmetal Kft. ügyvezető igazgatója
- Jasper Miklós ügyvezető, Régió Compass Kft.
- MKPP partner

- "B" blokk: mezőgazdaság
16:00- 16:10 Konferencia zárás

A konferencia nyelve: magyar, orosz, szinkron tolmácsolással

Jelentkezni legkésőbb 2016. október 1-ig lehet, a jelentkezési lap kitöltésével, melyet visszaküldeni a FÁK Üzleti Klub e-mail címére kell.

További információk: Döbörhegyi Éva, ügyvezető FÁK Üzleti Klub (e-mail: cisclubp@t-online.hu, tel: +36 30 279 3316)

Üzleti delegáció Kazahsztánba és Kirgizisztánba

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 5. üléséhez kapcsolódóan 2016. október 16-19. között közép-ázsiai körutat tesz Kazahsztán és Kirgizisztán érintésével, a tervek szerint Asztana-Almati-Biskek állomásokkal, melyhez kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére üzleti delegációt szervez.

Az állomáspontokon a helyi kamarák bevonásával a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumokat és kétoldalú üzletember-találkozókat szervez, melyek kiváló lehetőséget kínálnak a sikeres jövőbeli üzletek megalapozására.

Az üzleti út előzetes programja a következő:
Október 16.
Utazás Budapestről Asztanába

Október 17.
Üzleti fórum és találkozók Asztanában

Október 18.
Utazás Asztanából Almatiba
Üzleti fórum és találkozók Almatiban

Október 19.
Utazás Almatiból Biskekbe
Üzleti fórum és találkozók Biskekben
Utazás Biskekből Budapestre

A fórumok előadásai és a hivatalos találkozók orosz nyelvűek, az üzleti tárgyalásokhoz igény esetén angol nyelven tolmácsolás biztosítható.

Vízum:
2015. június 26-tól magyar állampolgárok 15 napot nem meghaladó tartózkodás esetén vízummentesen utazhatnak Kazahsztánba.
2012. július 25-től a magyar állampolgárok 60 napot nem meghaladó tartózkodás esetén vízummentesen utazhatnak Kirgizisztánba.
Az útlevélnek a hazautazás dátumához képest min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Az utazás különgéppel fog történni, a részvételi díj várhatóan min. 50 fő részvétele esetén 800.000 Ft. Az ár tartalmazza az utazásokat, a gépen való étkezéseket, a szállást két éjszakára és a repülőtéri kormányváró díját is. A repülőjegy foglalását a kiutazók egyénileg intézik, az utazási iroda elérhetőségéről később tudunk tájékoztatást adni.

Jelentkezésüket 2016. október 5-ig az alábbi cégprofil visszaküldésével jelezzék Leimeter Ilona nemzetközi referensnek (tel: (1) 474 5147, e-mail: leimeter.ilona@mkik.hu).
Ne dőlj be! - A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület műtárgy-hamisítási előadás-sorozata

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Műtárgyhamisítás Elleni Munkacsoportja az őszi hónapokban 8 előadásból és szakmai bemutatókból álló rendezvénysorozatot szervez, amely elsősorban - de nem kizárólag - olyan egyetemi-főiskolai hallgatókhoz szól, akik későbbi hivatásuk gyakorlása során maguk is nagy valószínűséggel kapcsolatba kerülnek hamis műtárgyakkal.

A szélesebb, de gyakran a szakmai közvélemény sincs tisztában azzal, hogy
- az eladásra kínált műtárgyak több mint fele hamis,
- számos szakember szerint a világ múzeumaiban kiállított műtárgyaknak is több mint a tíz százaléka hamis,
- nemcsak a régi és modern mesterek műveit hamisítják, hanem az élő művészek alkotásait is,
- hamisítványok nemcsak a festmények között bukkannak fel nagy számban, hanem a képző- és iparművészet valamennyi műfajában, így pl. a szobrok, bútorok, ékszerek között is.

Az előadássorozat célja, hogy megismertessen:
- a hamisítás történetével,
- a hamisítás jellemző klasszikus és mai módszereivel,
- a "legfertőzöttebb" hazai életművekkel,
- a hamisítások felismerésének házilag is alkalmazható módszereivel,
- a hamisítások kiszűrését szolgáló természettudományos módszerekkel és azok gyakorlati alkalmazásával,
- a hamisítás elleni fellépés polgári jogi és büntetőjogi eszközeivel, azok gyakorlati alkalmazásának tapasztalataival,
- a művészeti színtér egyes szereplőcsoportjainak (művészettörténészek, művészek, műkereskedők, szakértők, művészeti sajtó, stb.) feladataival a hamisítás elleni fellépésben.

Az előadásokat az egyes témák legavatottabb hazai szakértői, többek között
- Bellák Gábor, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa, igazságügyi szakértő;
- Einspach Gábor, a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnöke, igazságügyi szakértő;
- dr. Karsay Enikő ügyvéd;
- dr. Kármán Gabriella, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa, a HENT Műtárgyhamisítás Elleni Munkacsoportjának vezetője;
- Tűzkő Péter, a BÁV Zrt műkereskedelmi üzletágvezetője, igazságügyi szakértő és
- Virág Judit, a Virág Judit Galéria és Aukciósház társtulajdonosa, igazságügyi szakértő
tartják.

Az előadás-sorozatra a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának székházában (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 7.) illetve a szakmai bemutatókat tartó intézmények műhelyeiben kerül sor, 2016. október 5-től kezdődően szerdánként, 17.00-19.00 között.

Az előadásokon és a szakmai bemutatókon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a HENT Facebook-oldalán vagy a hent@hipo.gov.hu e-mail címen lehet.
További információk: az esemény rendszeresen frissülő Facebook-oldalán.

KIC InnoEnergy The Business Booster

2016. november 23-24-én Barcelonában kerül megrendezésre a KIC InnoEnergy The Business Booster c. rendezvénye, ahol a vendégek egy helyen találkozhatnak az InnoEnergy által finanszírozott start-up vállalkozásokkal, az innovációs projektek során létrehozott és piacra bevezetett termékekkel, az iparág képviselőivel, befektetőkkel. Kitűnő alkalom üzleti tárgyalások lebonyolítására.

További információk a rendezvényről az alábbi linken.

Tagszervezetünk, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. várja az új energetikai technológiák iránt érdeklődő befektetők és iparági vállalatok vezetőinek jelentkezését, hogy együtt kezdjenek el üzletet építeni ezen alapokon is. A részletekért a vállalkozás és képviselő neve, beosztása, elérhetősége megadásával jelentkezzenek Dervalics Ákosnál (mobil: +36-30/611-4416, e-mail: akos.dervalics@bayzoltan.hu, web: www.bayzoltan.hu).

Forrásteremtés távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat forrásokat szerezni tervei megvalósításához. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni.
Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként követheti a heti élő adásokat, bármikor megnézheti azok felvételeit, tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat.
Ára: 14 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti, és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára: 26 000 Ft, amely tartalmazza az áfát
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára: 48 000 Ft, amely tartalmazza az áfát

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő,
- Huszerl József, a Pafi főszerkesztője

Jelentkezni ide kattintva lehet.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu

Projekt-tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam az interneten

A Pályázatfigyelő (Pafi) internetes tanfolyamot indít, amelyen megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni: az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve, lépésről lépésre, saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán.

Kinek ajánlják?
Ez a tanfolyam azoknak szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

A tanfolyamra többféle szinten lehet jelentkezni. Kategóriák és költségek:
- Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6 000 Ft+áfa
- Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és a Pafi rendszeresen értékeli.
Ára 16 000 Ft+áfa
- Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38 000 Ft +áfa

A képzés tanárai:
- Kovács Edit, közösségfejlesztő
- Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
- Huszerl József, a PAfi főszerkesztője

A jelentkezés folyamatos, s az alábbi linken lehetséges.

További információ: Pafi Szerkesztőség (mobil: 30/659-6388, cím: 1011 Budapest, Corvin tér 8.), ill. Huszerl József tanfolyamvezető (mobil: 30/94-99158, skype: huszerl.jozsef), web: http://tanfolyam.pafi.hu/
Készítette: VISUALIA